Barista cursus

Barista cursus

Koffie; bijna iedereen drinkt het. Maar lang niet iedereen weet hoe een mooi product het is. De verschillende soorten bonen, de verwerking van de boon tot het bereiden van de koffie. Er zit een wereld aan kennis achter het kopje koffie wat u drinkt. En deze kennis kunnen wij u rijker maken.

Espressionisme beschikt over een aantal unieke workshoplocaties. Zo kunt u in Maastricht terecht voor een barista cursus bij de Academie van Cafés Richard of de Grote Sociëteit op het vrijthof. Uw koffiekennis en skills optimaliseren in de ochtend, daarna een goede lunch? Geeft u uw wensen aan, maken wij het mogelijk!

De workshop is een buitengewone activiteit voor een teambuildingdag, een vrijgezellenfeest of gewoonweg voor een groep vrienden met een gezamenlijke belangstelling of passie voor koffie. We nemen u mee op ontdekkingsreis, van het branden van de koffie tot het bereiden van excellente cappuccino’s.

Latte art workshop

De perfecte cappuccino heeft een heerlijke zachte schuimlaag en een mooie bruine rand. Maar de ultieme beleving krijgt men toch met een mooie rosetta, een hartje of een ander prachtig kunstwerk in de koffie; Latte art! Leer nu de fijne kneepjes van Latte Art tijdens onze workshop.

Met een speciale techniek wordt de melk in de crèmalaag van de espresso geschonken. Het ziet er makkelijker uit dan dat het is. Tijdens de workshop wordt ingegaan op de techniek van het schuimen, de manier van het schenken en u kunt zelf lekker aan de slag om de mooiste creaties te maken.

Ook deze workshop is te volgen in Amsterdam, Maastricht of op ieder andere gewenste locatie.

Espressionisme mogelijkheden: